Su teresi, botanik adı ile Nasturtium officinale, hızlı büyüyen bir bitkidir.Tadı biberimsidir. Wasabi, hardal gibi diğer bitkileri anımsatan bir tadı vardır. Pişirildikten sonra keskinliği azalır ve çorbalara lezzet bırakan bir sebze aroması kalır.Büyük yapraklı olgun su teresi yaprakları daha acıdır, küçüklerini kullanmak her zaman daha iyidir.Arugula muhtemelen su teresi için bulacağınız en yakın eştir.
Su teresinin en çok çorbada kullanımı yaygın olmakla birlikte, salatalarda makarnalarda pizza üzerine her türlü kullanılabilir.

Su Teresi Kale Çorbası Tarifi
Malzemeler:
Bir büyük beyaz soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 bardak kale yaprağı ( ıspanak ya da sirken otu da olur)
3 bardağı su teresi
2 bardak sebze suyu
2-3 çorba kaşığı yulaf kreması
Bir çimdik muskat
Tuz ve karabiber tat vermesi için
Limon suyu servis etmek için.

Yapılışı:
- Öncelikle su teresi ve kale yapraklarını iyice yıkayın ve kurulayın. Beyaz soğanı doğrayın. Beyaz soğan sarı soğandan daha tatlıdır ve çorbaya çok daha uygundur. Doğranmış soğanı yarıya kadar zeytinyağında soteleyin, ardından su teresi ve kale ekleyin ve sadece birkaç dakika sotelemeye devam edin. Sebze stoğunu ekleyin. Kaynadıktan sonra 2 dakika pişirin ve hemen ateşten alın, soğutmak için buz küpleri ekleyin. Bu, pişirmeyi hemen durduracak ve çorba renk ve besin maddelerini koruyacaktır.
- Blenderinize dökün, kıyılmış sarımsak, tuz, biber, yulaf kreması ( bunu yapmak için aynı süt yapar gibi yulafa su ekleyin ama normalden çok daha az olsun ve posayı süzmeyip beraber karıştırın. Yulaf yerine badem ile de yapılabilir. Ben isveç’te yaygın olduğu için en çok yulaf kullanıyorum ve herşeye yakışıyor.) veya varsa vegan cream fraiche ekleyin, istediğiniz dokuya ulaşana kadar karıştırın.
- Tencereye geri aktararak, hafifçe ısıtın. Kaselere servis edin.
Ben üzerine çay süzgeciyle matcha tozu da serptim, yeşil çorbalarda çok hoş bir görünüm sağlıyor.
Bebek ebegümeci yaprakları ve yenilebilir kadife karanfil çiçeği yaprakları ile tamamladım.