Yaşadığınız iklim ve coğrafyaya uyumlu bir şekilde beslenmek mevsimsel beslenme olarak adlandırılır.
Bu beslenme biçimi ile tüketilen sebze ve meyvelerin sağlığımıza olumlu etkileri vardır. Birbirinden çeşitli bitkilerle zenginleştirilmiş tabaklar, mevsiminde yetişen tarım ürünleriyle tarım zehirleri kullanılmadan, organik bir şekilde üretilebilir. Temmuz ayında mevsimsel beslenme için hazırladığımız menü önerisi yemekler için size fikir verecektir.
KAHVALTI
Tofulu börek
Domates, salatalık, yeşillik
Tahin helvası
Kahvaltılık sos
ÖĞLE YEMEĞİ
Zeytinyağlı bamya
Börülce salatası
Karpuz
AKŞAM YEMEĞİ
Mercimek köftesi
Yeşil salata
Yayla çorbası (Pirinç yoğurtlu)

Mevsimsel Beslenme
Temmuz Ayı Sebzeleri: Semizotu, patlıcan, taze fasulye, bezelye, börülce, barbunya, kabak, bamya, mısır, domates, salatalık, biber, dereotu, fesleğen, nane, maydanoz.
Temmuz Ayı Meyveleri: Üzüm, kayısı, kiraz, şeftali, kavun, karpuz, vişne, ahududu, mürdüm eriği
Bu ay mevsim sebzelerinden bamyayı menülerinize sıklıkla ekleyebilirsiniz. Sıcak havalarda hafif öğünler için kurubaklagil salataları tercih edebilirsiniz. Ayrıca pirinç, kaju yoğurdu gibi alternatiflerle soğuk çorbalar hazırlayabilirsiniz. Domates, biber, taze fasulye mevsimindeyken bu sebzeleri taze alıp kendi konservelerinizi hazırlayarak kışa hazırlık yapabilirsiniz. Domates ve biberle hazırlayacağınız sosları yıl boyu kahvaltılarda tüketebilir veya yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
Yılın en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı bu aylarda sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Yetişkin bir bireyin günlük su gereksinimi 35 ml/kg olarak önerilmektedir. Örneğin 70 kg bir bireyin su gereksinimi 70×35 = 2450 ml olarak hesaplanmaktadır. Yaz aylarında bu gereksinime ek olarak 500 ml su tüketimi önerilmektedir. Özellikle terleme ile sıvı kaybının fazla olduğu günlerde tüketilen 1 bardak mineralli su, terleme ile kaybedilen mineralin yerine konmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca günlük tüketeceğiniz 1 bardak mineralli su günlük kalsiyum ihtiyacına da katkı sağlamaktadır. Ek olarak günlük 2-3 porsiyon, su içeriği yüksek yaz meyveleri tüketmek hem artan sıvı ihtiyacının karşılanmasına hem de günlük vitamin ve mineral gereksiniminin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Yaz aylarında meyve çeşitleri artmışken yemeklerin yanına meyve tabakları ekleyebilir veya ara öğünlerde meyve salatası tüketebilirsiniz.