Türk mutfağı çeşitliliği ve lezzetiyle öne çıksa da vegan kişiler bu nimetlerin çoğundan yararlanamıyor. Peki vegan baklava nedir? İşte yanıtı…
Seydioğlu Baklava da vegan baklava üreterek, birçok vegan kişinin baklavayı tatma zevkine ulaştırıyor.
Türk mutfağı dünyaya nam salmış eşsiz bir kültür. Gerek sebzeli gerekse de etli yemekleriyle kendine hayran bırakan mutfağımız tatlılarıyla özellikle de baklavasıyla dünyaya meydan okuyor. Vegan kişiler maalesef güzel lezzetimiz baklavadan yararlanamıyordu ta ki vegan baklava çıkana kadar…
Veganlık-Vegan Beslenme Nedir?
1. Veganlık 1944 yılında vejeteryan kelimesinden üretilen bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Vejeteryan kişiler et tüketmezler.
2. Vegan kişiler ise hayvansal tüm gıdaları yemiyor. Yani veganlar etin dışında, yumurta, süt, bal, deri, yün vs. hayvanlardan üretilen her türlü ürünü reddediyorlar.
3. Vegan kişilerin hayvansal ürünleri reddetmelerinin en büyük nedeni ise hayvanlara saygı olarak açıklıyorlar. Öte yandan veganlar, hayvanlara yapılan müdahalenin doğanın dengesini bozacağını ve olumsuz etkileneceğimizi düşünüyorlar.
4. Günümüz dünyasında birçok mutfak hayvansal gıdaları kullanıyor. Peki vegan kişiler neler yiyor? Veganlar tüm yiyeceklerini sebzelerden meydana getiriyorlar. Süt yerine soya sütü, peynir yerine soya sütüyle yapılmış peynir, yumurta yerine çeşitli sebzelerden yapılmış karışımlar gibi birçok alternatifleri bulunuyor.
5. Vegan beslenme eğer dikkat edilmezse protein, kalsiyum, B12 ve bazı vitamin eksikliklerine yol açıyor ancak güzelde dizayn edilmiş ve planlanmış bir vegan diyeti ile son derece sağlıklı olabiliyor.

Vegan Baklava Nedir?
1. Hayvansal gıdalar özellikle tüm dünya mutfaklarında kullanılmasının yanında özellikle Türk mutfağında çokça tüketiliyor.
2. Birçok kişinin severek yediği yemeklerin yanında tüm dünya bizi baklava ile tanıyor. Son derece sevilen baklavanın da yapımında birçok hayvansal gıda bulunuyordu ta ki vegan baklava çıkana kadar.
3. “Vegan baklava nedir” diye soracak olursanız vegan baklava yapımında hiçbir hayvansal gıda bulunmayan ve özel bir formülle üretilen baklavadır.
4. Türkiye’de 1951 yılından beri hizmet veren Seydioğlu Baklava vegan kişilerin bu lezzetten mahrum kalmaması için vegan baklava üretimine başladı.
5. Özel bir formülle üretilen vegan baklavada yumurta kullanılmamakla beraber, hamurunda sadece un, su, tuz ve nişasta bulunuyor. Yağ olarak ise bitkisel yağlar tercih ediliyor.